Hayatta Motivasyon




Hayatta motivasyonumuzu sağlamak için bazen bazı önerilere ihtiyaç duyabiliriz. Bu motivasyon artırıcı öneriler için ilk olarak kendi amacınızı bulmayı mutlaka sağlayın diyebiliriz. Amaç belirlemek, size ayrıca devam etme gücü de verecektir. İşin amacını anlaşıldığına göre sizin tutumunuz veya iş seçiminiz buna göre potansiyel olarak değişecektir. Amacın size neyi ifade ettiğini bulmalısınız. İkinci olarak ise büyük olan resme odaklanın. 



Aktif olmaktan da asla kaçınmayın. Çoğu zaman eğer ki iyi bir modda değilseniz motive olmak çok zordur. Yarım saatlik bir egzersiz serotonin ve noradrenalin seviyelerinizi artırabilir ki bu da stresinizi de azaltmaya yardımcı olacaktır. Böylece çalışırken motivasyonu artıracak öneriler içerisinden etkili olanlardan biridir.

Motive Edici Öneriler

  • Kendinize sorumluluk sahibi bir arkadaş edinin çünkü sizi iteleyen ve sizi daha iyi hale getiren insanlar sizi aşağıya çekmezler.
  • Küçük, lokmalık hedefler yaratın. Düşününce şekerlerin de tatlı olmasının bir sebebi var. Yemesi oldukça kolay. Sizin hedefleriniz de böyle olmalıdır. Hedefleri lokmalık, tüketilebilir hedeflere ayırın. Bu şekilde kendi hedefinizde ilerleme kaydettiğinizi hisseder ve daha küçük hedefleri tamamlayınca da bir başarmışlık duygusu yaşarsınız.  
  • Hayatınızın da tadını çıkarın. Eğer eğleniyorsanız muhtemelen mükemmel bir iş çıkarmak için daha fazla motive olursunuz. 
  • Sık sık meditasyon yapın. Meditasyon sizi amaca ulaştıran bir adım olmaz. Meditasyon beyni uyarmada hem araç hem de amaçtır.
  • Düşünceleriniz ve kendinizle beyin fırtınası yapın ve bunları da not edin. Bütün fikirleriniz mükemmel olmasa da yine de not edin. Mükemmel fikirleriniz sizin en az beklediğiniz anda gelirler.
  • Elde edeceğiniz şeye odaklanın. Böylece de yapacağınız etkiyi düşünün. Kuracağınız geleceği ve neler yapacağınızı düşünün ve buna odaklanın. Gözünüzde canlandırın.

Yaşam Motivasyonunu Artırmanın Yolları

Güne erken başlamak çok önemlidir. Daha çok plan yapıp daha dinç bir kafayla uygulayabilirsiniz. Yaptığınız şeyi yapma amacınızı unutmayın ve kendinize hatırlatın. Bu da gündelik hayatımızda motivasyonumuzu artıracak öneriler arasından en önemlilerinden biridir. Gün içinde de büyük ve küçük hedefler edinin ve hedeflere ulaştıkça da kendinizi ödüllendirin. Düzenli olmak da gün içinde motive edici öneriler içinden biri olur. Korkulardan ve de negatif olan çoğu şeyden arınmak da sizi başarıya daha kolay ulaştırır ve o günkü modunuzu azaltmaz.

Çalışırken Motive Olmak

Çalışırken ilk olarak doğru çalışma yeri bulmak motivasyonu sağlamanın en mühim yoludur. Çalışma ortamının kötü olması kişiyi negatif etkiler. Müzik dinlemenin de çalışırken motive edici bir etkisi bulunur. Hafif bir sözsüz müzik eşliğinde odaklanabilirsiniz. Ayrıca tüm bunların yanında çalışabileceğinize ve sonrasında da başarabileceğinize inanmak da temel bir motive edici etkendir. Bunların yanında ise güzel kokuların olduğu bir yerde çalışmak önerilir. Tütsü de bunlardan biri olabilir. Hepsini sağladıysanız geride kalan şey de zaman yönetimi olacaktır. Çalışmayı iyi zaman planına oturtmak çok fazla önem taşır.

 



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Magnet baskı nedir? Nerede kullanılır?

Daha çok buzdolabı ve benzer metal özellikli dolaplar üzerlerinde gördüğümüz mag...

Etiket Baskı Tasarımının Temel Kuralları

Etiket baskı, matbaa ve baskı dünyasında sık tercih edilen ürün grubu arasında yer alır. Etiketler old...

Mouse Pad Baskısı Ve Reklama Faydası Nedir?

Mouse pad bilgisayarları kullanırken daha kolay kullanmamızı sağlayan bir araçtır. Özellikle bilgisayar k...

Magnet Baskı ile Özgün ve Etkileyici Reklam Nasıl Yapılır?

Magnet baskı yaratıcı reklam teknikleri içerisinde yer alan hoş bir matbaa ürünüdür. Magne...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp