Home Ofis Çalışırken Verimliliği Artıracak İpuçları



Pandemi ile birlike zorunlu olarak evden çalışma sistemine geçildi. Kimisi için bu çok güzel bir olay olsada kimisi için oldukça zorlayıcı bir süreç. Dikkatin dağılması, verimliliğin azalması bu dönemde hele de dünya büyük çaplı bir krizle uğraşırken oldukça normal panik yapmayın. Size iyi gelecek şeylere odaklanın ve daha verimli nasıl çalışabilirsiniz bunun cevabını arayın. İşte sizin için home office çalışırken verimliliğinizi artıracak birkaç yöntem.

Çalışma saatlerinizi belirleyin! 

Öncelikle evden çalışmak disiplin gerektirir. Kendinize çalışma saatleri ve mola araları belirleyin. Ofis çalışma saatleriniz nasılsa evdeki çalışma saatlerinizi de o şekilde belirleyebilirsiniz. Öğle yemeklerinizde işten uzaklaşıp kafanızı toplayın. Bilgisayar başında hesap kitap yaparak yemeklerinizi yemeyin 40 dakika kesintisiz çalışıp 10 dakika minik molalar verebilirsiniz.

Planlı çalışın!

Dümensiz gemi yürümez derler. Planlı olarak güne başlamak veriminizi artıracaktır. İş planınızı öncelikli olarak yapın.not tutmak sizi bu konuda oldukça rahatlatacakır. Renkli kalemler, renkli ajandalar sizi mutlu edecektir. Zevkinize uygun ajandalar seçin. Günlük yapılacak işleri belirledikten sonra çalışmaya başlayabilirsiniz. Ajandanızda yaptığınız işlerin üzerine çizik attıkça motivasyonunuzun artacağını siz de fark edeceksiniz.

Kendinize çalışma ortamı yaratın!

Dağınık bir çalışma ortamı dikkatinizi de dağıtır. Hele evde dikkatinizi dağıtacak unsurlar daha da artar. Ev işleri, sosyal medya hesaplarınız, televizyon çocuğunuz varsa çocuklarınız… Peki kendinize nasıl çalışma ortamı oluşturabilirsiniz?

Öncelikle kendinize çalışma alanı yaratın. Dikkatinizi dağıtacak unsurları bu ortamdan uzak tutun, sessizliği sağlayın. Güzel bir çalışma masası edinin, oturduğunuz sandalyenin rahat olmasına dikkat edin. Evinizi paylaştığınız insanlardan çalışma saatlerinizde sessiz olmasını isteyebilirsiniz. Sessiz bir ortamda çalışmak veriminizi oldukça artıracaktır ayrıca çalışma odanızı da düzenli olarak havalandırmayı unutmayın.

Güne yoga ile başlayın!

Hareketsizlik de motivasyonu azaltan etkenlerden biri. Evden çalışmaya başlayınca hareket oranımız da maksimum odadan odaya oluyor. Sürekli oturmak ve sadece çalışmak bir zaman sonra sizi sıkar ve verimliliğinizi düşürür. Yoga yapmak hem güne dinç başlamanızı sağlayacak hem de daha masa başı çalışmaktan kaynaklanan duruş bozukluğunun önne geçecek. 

Beslenmenize dikkat edin!

Home office’te çalışsanız ofise de gitseniz beslenme çok önemli. Bütün gün düşünüp bir şeyler üretmeye çalışmak enerji kaybına yol açacağı için güne güzel bir kahvaltı ile başlamak ve öğünlerinizi atlamamak verimliliğinizi artıracak aynı zamanda bağışıklık sisteminize de destek verecektir.

Pijamalarla çalışmayın!

Biliyoruz hepiniz toplantılara gömlek altı pijamalarla katılıyorsunuz. Evde kot pantolon giyin demiyoruz ama dizi çıkmış eşofmanlar yerine hem rahat hem de sizi iyi hissettirecek kıyafetler tercih edebilirsiniz. Kendinize dikkat etmek, dış görünüşünüze evde dahil önem vermek motivasyonunuzu her zaman artırır.

Temiz hava alın!

İş saattleriniz dışında sosyal mesafenizi de koruyarak ara ara dışarı çıkıp ufak yürüyüşler yapabilirsiniz. Alan değiştirmek, farklı yerler görmek zihninizi rahatlatacaktır. Ayrıca temiz havaya kim hayır diyebilir ki?

Kendinize vakit ayırın!

İşleriniz bittiyse artık kendinize vakit ayırma vakti. Sevdiğiniz şeylere odaklanın, yeni hobiler edinin. Kitap okuyun filmler izleyin. İşe giderken yolda geçireceğiniz zamanı istediğiniz gibi değerlendirin. Sürekli çalışmak bir zaman sonra kendinizden uzaklaşmanıza ve yaptığınız işten zevk almamanıza neden olur. Bu da motivasyonu düşüren en önemli etkenlerden biridir. 

Hepimiz için zorlu bir süreç olsa da evde durduğunuz vakti iyi değerlendirin. Verimli geçirmek zorunda değilsiniz. Eğer iş dışında içinizden bir şey yapmak gelmiyorsa sadece durun. Bazen durmak da insana çok iyi gelir. 

Ek olarak home office çalışırken masamızda kullanabileceğimiz bardak altlığı baskı ürünleri de dikkatinizi çekebilir. Ayrıca mouse pad baskı ürünleri de masalarınızda sıklıkla kullanacağınız ürünler arasındadır. 



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Cepli Dosya Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir?

Sunum dosyaları diğer adıyla cepli dosyalar iş hayatında sıklıkla karşınıza çıkan materyallerden biridir. Şirk...

Dergi Baskı Çeşitleri Nelerdir?

Dergi baskıları insanların günlük hayatta okuyabilecekleri ve pek çok konudan haberdar olacakları ba...

Pandemi Koşullarında Paket Servis Yapan Restoranlara Reklam Önerileri

Günümüzde tüm dünyada yaşanan covid-19 nedeniyle yeni normaller ortaya çıkıyor. &U...

Pandemi Sonrasında Hayat

Koronavirüs salgını ilk olarak Çin ülkesinde görülerek tüm dünyayı etkisi altına...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp