Etkili Bir Broşür Nasıl Hazırlanır?



Yolda giderken veya mağaza içinde elinize mutlaka bir broşür tutuşturulmuştur. Apartmanın veya dairenizin kapısında da broşürün hiç eksik olmadığına da şahit olmuşsunuzdur. Broşür sizin için pek bir anlam ifade etmese de, marka, ürün ve hizmet tanıtımı açısından çok önemlidir. Etkili bir broşür hazırlamak/tasarlamak profesyonellik istiyor. Gelin hep beraber bir broşür nasıl tasarlanıyor birlikte inceleyelim.
 


Broşür Nedir ve Nasıl Tasarlanıyor?


Broşürün sözlük anlamı çok az sayfalı kitap, kitapçık olarak gösterilse de, reklam ve pazarlama sektöründe net bir tanımı bulunmuyor. Yüzyıllardır özel ve tüzel kişiler markalarını, ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için broşürler kullanmışlardır. Dijital çağda olsak bile günümüzde hala broşürler etkili bir reklam aracıdır.
 
Broşürün istenilen etkiyi ve başarıyı göstermesi sizin elinizdedir. Broşür hazırlarken fikir, tasarım, basım ve dağıtım aşamalarının her birine ayrı önem ve titizlikle yaklaşmalısınız.
 
Fikir Aşaması; Araştırma ve beyin fırtınası aşaması olup, broşürünüzün iskeletini oluşturuyorsunuz. Tanıtım veya reklamını yapmak istediğiniz işletmeye ait fizibilite çalışması yapıyorsunuz. Çalışma sürecinde arz-talep ilişkisini doğru analiz etmelisiniz.
 
Broşür Tasarımı; Bütün verileri topladınız. Ne istediğinize karar verdiniz. Sırada broşür tasarlamak var! İstediğiniz etkiyi sağlayabilmek ve ilgi çekici broşür tasarlamak için bazı hususlara dikkat etmelisiniz.
 
*  Görseller, yazılar ve renk bir bütünlük oluşturmalıdır. Çok fazla resim veya renk algıyı dağıtacaktır. Mesajı direk veren, dikkat dağıtmayan görselleri kullanın. Özellikle katlamalı broşürde ön yüzde mutlaka çarpıcı ve ilgi çekici bir görsel kullanın. Yazı puntolarını fazla büyütüp/küçültmeyin. Tezat renkleri bir arada kullanmayın.
* Vermek istediğiniz mesaj kısa ve akıcı cümleler içersin.
* Broşürünüzün arka veya köşe kısmında harita ve iletişim bilgilerini bulundurun.
* Broşürün ebadına dikkat edin. İnsanların rahatlıkla taşıyabileceği, sizin de tüm istediklerini tam anlattığınız büyüklükte olmalıdır.
 
Broşür Basımı; Broşür tasarımını, broşür el ilanı tasarımında dikkat edilmesi gerekenler hususunu dikkate alarak tamamladıktan sonra sıra broşür baskı tasarla aşamasına geliyor. Broşürden istediğiniz verimi alabilmeniz basıma verdiğiniz öneme bağlıdır.
 * Ofset veya dijital baskı yapacağınıza karar verin. Her iki baskıda da broşür basım fiyatları değişkenlik gösteriyor. Dijital baskı az sayıda baskılar için tercih edilse de, günümüzde artık dijital baskıyla çoklu basımlar da yapılabiliyor.
* Markanızın imaj ve kalitesini dikkate alarak, kâğıdın gramaj, ebat, doku ve parlaklık gibi kalite unsurlarını iyi seçmelisiniz.
* Broşürün, katlama detaylarına dikkat edin. Yanlış kırım ve katlamaların çirkin bir görüntü oluşturacağını unutmayın. Ayrıca broşürler ile beraber magnet baskı en çok tercih edilen ürünler arasındadır. 
 
 
 



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Not Almanın Vazgeçilmeyen Kolaylığı

Hayatın karmaşıklığına karşı günlük işlerimizi düzenlemenin vazgeçilmez bir yolu olan bloknotla...

Kaliteli Dergi Basımı Nasıl Gerçekleştirilir?

Dergiler hayatın vazgeçilmez ve en önemli unsurlarından birisidir. Enerji, eğitim, çevre gibi gene...

Çift Taraflı Kartvizit Faydaları

Kartvizitler hem bireysel hem de kurumsal kimlik haline gelmiştir. Ticareti destekleyen ve iş hacminde artış sağlayan...

Kartvizit Örnekleri : 14 İlham Verici Tasarım Fikri!

Kartvizitler günümüzde bir işletmenin tanıtım aracından çok daha fazlası hale geldi. Şimdi birb...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp