Kitap Ayracı Deyip, Geçmeyin



Kitap Ayracı Nedir?

 

Kitap aldığınızda, içinden çıkan renkli ok şekilli ve cetvel nitelikli kağıdın ne olduğunu ilk başta anlamayabilirsiniz. Duyduğunuzda da kitap ayracı nedir diye gayri ihtiyari sorabilirsiniz. Kitaplarda kalınan yerin unutulmaması için çeşitli materyallerden yapılan ve çeşitli şekillerde olan malzemeye kitap ayracı deniliyor.
 
Kitap ayracı "separat" veya "bookmark" olarak da anılıyor. Ayracın tarihi 1500’lü yıllara kadar dayanıyor. O tarihlerde ince kurdele olarak kendini gösteriyor. İlk zamanlar ipekten yapılan ayraç, zamanla yerini kalın kağıt ve kartona bırakıyor. Reklam amacıyla kullanılması da 20. yüzyılın başlarını buluyor.


 
Kitap Ayraçları Çeşitleri Nelerdir?

 


Okuyucular kitap ayraçlarını, tek bir amaç için kullansalar da reklam ve pazarlama sektörü birçok amaç için kullanıyor.  Bu amaçları; reklam, ticari ve promosyon kitap ayracı olarak sayabiliriz.
 
Reklam Amaçlı Kitap Ayraçları; Kitap ayracı en güzel reklam araçlarından biridir. Kitap kurduysanız ve kitabınızı sürekli yanınızda taşıyorsanız, görsel açıdan sürekli ayraca bakıyor olacaksınız. Ayrıca çevrenizdekilerin de dikkatini çektiğinden dolaylı olarak onlar da etkilenecektir.
 
Yayınevleri yeni kitapları ve ürünleri tanıtmak için bu yolu sürekli kullanıyorlar. Bunun dışında kitapçılar da kendi reklamlarını bu küçük ayrıntılarla yapıyorlar.
 
Promosyon Amaçlı Kitap Ayraçları; Aslında promosyon ile reklam aynı kapıya çıkıyor. Firma ve işletmeler her yıl farklı promosyon düzenlerken kitap ayraçlarını da unutmuyorlar. Firmanın öne çıkan bir özelliği, logosu, yeni bir tasarım, ürün veya sloganlarını ayraca bastırarak müşterilerine ve potansiyel müşterilerine dağıtıyorlar.
 
Ticari Amaçlı Kitap Ayraçları; Reklam ve promosyon içerikli ayraçlar sınırlı ve yönlendirici olduğu için kendi istedikleri ayraçları almak isteyenler için alternatif olarak üretiliyorlar. Kitapçılarda, kırtasiyelerde birbirinden farklı tarz ve modellerde ayraç görebilirsiniz.


 
Kitap Ayracı Basımı

 


Kitap ayraçları da aynı kitaplar gibi matbaalarda basılıyorlar. Reklam, promosyon veya ticari amaçlı kitap ayraç basımı yaptırmak isteyen özel ve tüzel kişiler bir matbaayla anlaşarak, ayraçları bastırıyorlar.



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Matbaa Baskıları Ve Basılı Reklamların Avantajları

Birçok organizasyonlarda matbaacılık ve yayıncılık sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle görsellerin,...

Yaratıcı Ambalaj Tasarımının Ürüne Faydası Nedir?

Son yıllarda üretim yöntemleri ve çeşitlerinin artmasıyla beraber pazarlama koşulları ve şartları ...

Amerikan servis baskı nedir? Ne için kullanılır?

Amerikan servis baskı çok pratik bir ürün olup yemek sektöründe her geçen gün ...

Promosyon Matbaa Ürünlerinin Faydaları

Promosyon ürünleri firmaların tanıtımlarını ve müşterilerin memnuniyetini arttırmak amacıyla etkili bi...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp