Kartvizitte QR Kod Dönemi Başladı



QR kodun gelişen teknoloji ile birlikte yaşamımıza hızlı bir şekilde girdiği günümüzde, kartvizitlerde de yeni bir döneme girilmiştir. QR kodlu kartvizitler, normal kartlardan farklı olarak bilgilerine dijital bir ortamda görüntülenebilmesini sağlar. Bu kartların en önemli farklı, kişi ya da kurumla ilgili bilgilerin kâğıt üzerinde yer alması ve ayrıca QR kodunun taranıp dijital ortamda görüntülenebilmesidir. Böylelikle kart alıcısı, kart üzerindeki kodu taratarak, ilgili bilgilere hızlı ve pratik bir biçimde ulaşabilir.

QR kodlu kartvizitlerin diğer kartlardan farkları şu şekilde sıralanabilir;

  • Hızlı ve kolay bir şekilde aktarım sağlama
  • Dijital ortamda bilgi içerme
  • Daha çok bilgi barındırabilme olanağı sunma
  • İletişimi kolaylaştırma

QR kodlu kartlar, normal kartların yerine geçmek adına hızlı bir şekilde yayılan teknolojilerden biridir. Kod sayesinde, kartlarda sınırsız bilgi depolanır ve kullanıcılar bu bilgilere de kolay bir şekilde ulaşabilir. Fakat QR kartvizit tasarımı yaparken bazı önemli hususlara dikkat etmek gerekir. Öncelikli olarak kodun okunabilir olması önemlidir. Kodun ebadı, rengi ve konumu belirlenirken de dikkatli olunmalıdır.

Kodun yeterli ebatta ve kontrastta olması tarayıcıların daha kolay okumasına yardımcı olur. Ayrıca kodun üzerinde hiçbir nesne koymamaya dikkat edilmesi de gerekir. Zira kodun bozulmasına ya da okunamaz şekle gelinmesine sebep olur. Bir başka unsur da, kart üzerindeki bilgilerin kod ile uygun ve bağlantılı olması gerekir. Kodun tarayıcıya göndereceği internet sitesi ya da diğer bilgiler, kartta yer almalıdır. Diğer türlü, kullanıcılar bilgilere ulaşamadığı zaman kartı kullanışsız bulur.

Son olarak da, tasarımın kullanıcı tarafından kolayca kullanabileceği şekilde olması gerekir. Kartların temiz, yalın ve okunması basit bir tasarıma sahip olması önemlidir. Kodun konulacağı yerin belirgin olması ve ilgi çekici olması da oldukça önemli bir unsurdur. Kullanıcılar, kart üzerindeki kodu kolaylıkla bulabilmeli ve tarayıcılarını kullanarak bilgilere ulaşabilmelidir.

QR Kod Nedir? Kartvizitte Kullanılması Faydalı Mıdır?

QR, Türkçede “hızlı tepki” anlamında gelen bir barkod çeşididir. Bu kodlar, bilgileri optik olarak okur ve kod okuyucuları vasıtasıyla da taranabilir. Bir QR kodu, siyah ve beyaz karelerden meydana gelen desenden oluşur ve farklı verileri içerisinde barındırır. Örneğin bu bir sayfanın URL’si, bir telefon numarası ya da e-posta adresi olabilir. Burada bulunan bilgiler başta ticaret olmak üzere pek çok konuda hızlı etkileşim ve avantaj sağlar.

Bu kodlar, pek çok avantaja sahiptir. Öncelikli olarak, büyük boyutlardaki verileri depolayabilir. Diğer barkod çeşitleri çoğunlukla yalnızca birkaç karakteri kodlarken, QR kodları binlerce karakteri kodlayabilme özelliğine sahiptir. Bu da, pek çok farklı alanda kullanılabilmeye olanak sağlar. Aynı zamanda, QR kodları hızlı bir biçimde taranır ve okunur. Basit bir kod okuması yalnızca birkaç saniye süre ve kullanıcıyı hedef bilgiye yönlendirir. Bu da kullanıcı tecrübesini geliştirir ve hızlı bir ulaşım imkânı sağlar.

Normal kartların genel problemi tamamen manuel bir kullanıma sahip olmalarıdır. Bu basılı kartları bir müşteriye ya da bir tanıdığınıza verdiğiniz zaman üzerindeki bilgileri telefonlarına not etmeleri gerekir.

Size bir kartvizit verildiğini düşünün; saklar mısınız? Yoksa bir kenarda unutur musunuz? Kartvizitler genel olarak kullanılmadan çöpe atılır.

Hepimiz bu konuda hassas davranırız ancak eve döndüğümüz zaman kartlara bir daha bakmayız. QR kodların da devreye girdiği yer burasıdır. Peki, bütün bilgileri karttan alıcının cep telefonuna aktarmanın bir yöntemi varsa? Kartlardaki kod vasıtasıyla kişi basit bir şekilde tarama yapabilir ve bütün bilgiler kolay bir şekilde telefonun ekranına getirilir. Bu durumda kartların kaybolması gibi bir durum da söz konusu değildir.

Kartvizit Tasarımı İçin QR Kod Nasıl Oluşturulur?

Kare kodlar, günlük yaşamda sıklıkla kullandığımız teknolojilerden biridir. Alışverişte, müze girişlerinde, ATM’lerden para çekerken ve daha pek çok alanda QR kodlar sayesinde çok kısa süre içerisinde işlerimizi hallediyoruz. Küçük bir alanda binlerce veriyi sığdırıyoruz. Bundan dolayı da son dönemlerde kartvizitlerde dahi QR kod sık sık kullanılmaya başlanmıştır.

QR kod oluşturabilmek için, kare kod oluşturucu bir yazılıma ihtiyaç duyulur. Bizimle iletişime geçerek kartvizitiniz için kodunuzu oluşturabilirsiniz.

Kartvizit tasarımında kare koda yer verilmeye karar verildiğinde, bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Bu kartlar zaten küçük olduklarından dolayı kare kodun boyutu en önemli husus olur.

Karta yerleştirilen QR kodun ebadı 12 mm’ den küçük olduğu zaman kodun okutulmasında problem yaşanabilir. Çok büyük ebattaki kare kod da kart üzerinde güzel durmayabilir. Aynı zamanda kare kodun boyutu küçültülürken bazen hata yapılabilir ve kod bozulur. Kod bozulmadan ebadının küçültülmesi gerekir. Bundan dolayı ebatlara daha fazla özen verilmelidir. Bunun yanı sıra kare kodun rengi her daim kartın fon renginden koyu tercih edilmelidir. Diğer türlü tarayıcı kodu taramayabilir. Bu iki hususa dikkat edildikten sonra her kartvizit tasarımında kolaylıkla QR kod ilave edilebilir.

Birbirinden farklı ve uygun kartvizit fiyatlarıyla kare kodlu kartvizitlerinizi yalnızca birkaç tıklama ile hazırlayabilirsiniz. Hem de bu işlemler için üye olmanıza da gerek yoktur. En iyi QR kodlu kartvizit sitesi olarak bütün ürünlerimizi fahiş fiyatlardan uzakta işini ve amacını bilen, bunları devam ettirebilen bir tasarım merkeziyiz.

Sizler de ihtiyacınız olan, ortamlarda ilgi çekeceğiniz, en iyi tasarıma sahip ve aynı zamanda uygun fiyatlı kartvizitlere sahip olmak istiyorsanız, başka yerlerde vakit kaybetmeden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kartvizit Oluşturma Aşamaları

Kartvizit oluşturma gibi çok önemli bir konuda aşamalı şekilde çalışmak sorunsuz şekilde avantaj elde etmektir. İşlem sonucunda ortaya çıkan kartvizitin amaca uygun ve faydalı olması planlanır. Son denemde kartvizit ve dijital teknolojiler bir araya gelmiştir. Bunun örneği olarak QR kartvizit modelleri, yüksek teknolojinin bir karşılığı olarak ortaya çıkmıştır. Kartvizit oluşturma konusunda belli düzen ve aşamalara dikkat etmek gerekir. Bu aşamaları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Kâğıt tercihi
  • İstenen boyutun belirlenmesi
  • Grafik ve kullanılacak QR belirlenmesi
  • Grafik ve tasarım belirleme
  • Gelişmiş baskı tekniği uygulama
  • Selefon kaplama
  • Sağlıklı ambalaj ve paketleme
  • Zamanında teslimat

Brosur.com olarak bu aşamaların her bir maddesine gereken önemi vermek durumundayız. QR eklenmiş olan kartvizitlerin yüksek verimliliği bağlantıları daha güçlü hale getirmiştir. Kartta bulunan bilgilerin dijital ortama aktarılması bu bilgilerden çok daha uzun süre yararlanmak anlamına gelir. QR kodu telefon tarafından okunduktan sonra bu bilgilerin tamamını kaydetmek ve gerekli durumlarda kullanmak mümkün olur.

QR Kodlu Kartvizitleri Ve Pratik Kullanım Avantajları

Kartvizit ekonomik bir tercih olarak iş akışını canlandıran bir unsur olmuştur. Ekonomik ve kullanışlı olması sebebiyle insanların büyük bir kısmı bu ürünü bir avantaja çevirmiştir. Sayısız seçenek şansı, göze hitap eden bir yapı ve ekonomik oluşu nedeniyle bu tercihin çok isabetli olduğunu hepimiz kabul edebiliriz. Son dönemde dijital teknoloji gelişimi kartvizit gelişimine de önemli katkı sağlamıştır. Artık kartlar ve içeriğinde bulunan bilgiler dijital alan taşınmış durumdadır. Kartvizit baskı sürecinde her zaman dayanıklı kâğıt çeşitleri kullanıldığı bilinmektedir. QR kodu ile bu dayanıklılık bir üst sınıfa geçmiştir

QR kodu ile bilgiler artık sanal ortama taşınmıştır. Bilgisayar tarafından kaydedilen bilgiler etkileşimin daha da artmasına yardımcı olmuştur. QR kartvizit çeşitleri içinden yapılan tercihler iletişim ve iş potansiyeline katkı sağlamaktadır. Brosur.com tarafından size sunulan ürün alternatifleri işlevsel ve kullanışlı kartvizit konusunda size destek vermeye devam edecektir.

Kartvizit kullandığınız her alanda QR kartvizit kullanabilirsiniz. Bu kullanımın herhangi bir dezavantajı yoktur. Aslında bu gelişmiş kart modelinin ekstra avantajından söz etmek de mümkündür. Uygun maliyetli ve fonksiyonları fazla olan kartvizitler, günümüz teknolojisi ile hayli ilerlemiş ve kullanım kolaylığını geliştirmiştir.

Kartvizit Modelleri Kurum Ve Bireylere Ne Sağlar?

Özel ve tüzel kişiliklerin tanıtımını yapmak, bu kişilere ihtiyaç duyan insanlar için önemli bir avantaj sağlar. Aynı avantajı tanıtım yapan unsurlar için de söylemek mümkündür. Gerekli bağlantı ve etkileşimin oluşumunda iletişim bilgileri yer alan kartvizitler çok önemli bir görev üstlenir. Son dönemde kartvizit üreten firmalar işi bir adım ileri taşımış ve bunun sonucunda QR kodlu kartvizit modelleri bu piyasaya katılma şansı bulmuştur. QR kod sayesinde kartla ilgili tüm bilgileri akıllı telefonlara girmek söz konusu olmuştur. Çok pratik bir yöntemle okutulan QR kod sayesinde bu işlem pratik ve hızlı şekilde gerçekleşme fırsatı bulmuştur.

Kullanım kolaylığı, uzun süre ve zaman avantajı, ekonomik maliyetler burada öne çıkan imkânlar arasında yer almıştır. Kart tasarımları ne kadar göz alıcı olsa da kartvizitin çok uzun süre kullanılması önemli bir avantaj anlamına gelir. QR kodu kullanmak suretiyle bu konuda çok önemli aşamalar geçilmiştir. Çok farklı ve fazla modeli bulunan QR kodlu kartvizit tercihleri için Brosur.com ürün ve hizmetlerine yakından bakabilirsiniz.



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Broşür Tasarımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Broşürler, işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşime geçmeleri ve hizmetleri veya ürünleri hak...

Kartvizit Örnekleri : 14 İlham Verici Tasarım Fikri!

Kartvizitler günümüzde bir işletmenin tanıtım aracından çok daha fazlası hale geldi. Şimdi birb...

Afiş Baskısında Metinlerin Okunabilirliği Nasıl Sağlanır?

Afiş baskısı, birçok işletme ve organizasyon tarafından etkili bir pazarlama aracı olarak kullanılmaktadır. An...

Kartvizit Ölçüleri Nelerdir? Ölçüleri Tabloda İncele!

Hangi alanda hizmet veriyor olursanız olun kartvizitler, o alanda kendinizi en iyi şekilde temsil edebileceğiniz ve t...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp