Kartvizit Örnekleri : 14 İlham Verici Tasarım Fikri!



Kartvizitler günümüzde bir işletmenin tanıtım aracından çok daha fazlası hale geldi. Şimdi birbirinden farklı ve ilham alabileceğiniz 14 kartvizit örneğini sizler için listeledik. Siz de kartvizit tasarım örneklerine bakarak şirketinizin imajını yansıttığı logo, renk, algı, kalite ve tasarımı bir araya getirip kurumsal kimliğinizi bir adım ileriye birlikte taşıyalım.

Öncelikle bir fikirden ortaya çıkarak baskıya baskıdan da size ulaşana kadar nelere dikkat ettiğimizi maddeler halinde açıklayalım.

Kartvizit kişilerin iş kimliği olarak düşünülmektedir. Kişi kendi kartvizitini karşı tarafa sunduğu zaman yarattığı ilk izlenim vardır. Bu ilk izlenimin etkisi ise uzun bir süre değişmeden devam etmektedir. Kişilerin kişisel marka imajını başarılı şekilde yönetmesi için kartvizitine özen göstermesi gerekmektedir. 14 başarılı kartvizit örneği içinden kişiler kendilerine en uygun örnekleri seçebilirler. Tasarım yapmak çok kolay bir şey değildir. Kişilerin bu konuda özel bir bilgi, öngörü ve becerisinin olması gerekmektedir. Bu konuda başarılı olan uzman kişiler tasarım ve ürün yaratabilir. Bu durum kartvizit tasarımı içinde geçerli olmaktadır. Yaratılan tasarımların içinden seçim yapmak ise kişiler için yol gösterici olmaktadır.

İlham Veren 14 Kartvizit Tasarım Örneği


 

 

Ayrıca 12 madde de bilgiler verdiğimiz kartvizit tasarlarken dikkat edilmesi gerekenler blog içeriğimizi de okuyabilirsiniz.

 

Kartvizit hem maliyeti uygun olan hem de imaj açısından etkili olan ürün olmaktadır. Kartvizit üzerinde şirketle ilgili detaylar bulunmaz. Şirket ürün veya hizmetlerin tanıtımı yapılmaz. Kartvizit kişilerin akılda kalmasını ve etki yaratmasını sağlamaktadır. Bu etkili kartviziti sunduğunuz anda, kişilerin kartviziti saklama eğilimi artacaktır. Yapılan iş ile kartvizitin yarattığı imaj paralel olmalıdır. İyi işler başardığınızı kartvizitle anlatmanız önemlidir. Kartvizit müşteri ile kartvizit sahibinin iletişim sürdürmesini sağlayan faktörüdür. Bunun için müşteri olan tarafın kartvizitten etkilenmesi ve dolayısıyla firmadan etkilenmesi söz konusu olmaktadır. Kartvizit tasarımı bu etkide büyük pay sahibidir. Kartvizitle hedef kitleye yönelmek mümkün olduğu için kitleye uygun tasarımlar önemli olmaktadır.

Kartvizit tasarımı sırasında farklı faktörler bulunmaktadır. Günümüzde teknolojiye paralel pek çok gelişim görülmektedir. Bu gelişim tasarımlara da yansımaktadır. Başarılı bir tasarım teknolojiyi yansıtmalıdır. Her şeyden önce çağı yakalayan tasarımlara ihtiyaç vardır. Tasarlanmış kartvizitler ise ilham kaynağı olabilir yaratıcı kartvizit örnekleri için birden fazla seçenek bulunmaktadır. Tasarım, akılda kalıcılık, bilgilere erişim gibi faktörler bulunmaktadır. Kartvizitte yer alan bilgileri QR yardımı ile müşterilere gönderebilirsiniz. Böylece müşteri kitlesini Kartvizitte QR kullanarak direk sayfanıza yönlendirmiş olursunuz. Kartvizit üzerinde resim temasını kullanabilirsiniz. Bu şekilde pek çok kişinin kartvizit sunduğu bir ortamda resim ile özdeşleşmiş olur. Başarılı kartvizit örnekleri için akılda kalıcılık ta önemli olmaktadır.

Neden Özel Kartvizit Tasarlamalı?

Kartvizit her dönemde önemini korumaktadır. Çünkü satış ve pazarlama için kartvizit önemli bir tetikleyici olmaktadır. Neden özel kartvizit tasarlanmalı? Sorusuna en iyi yanıt kalıcılık ve etki için olmalıdır. Özel kartvizit tasarlanırsa kişilerin dikkatini çekme oranı artmaktadır. Dikkat çekilen bir olduğunda ise bunun unutulması söz konusu olmamaktadır. Farklı ve özel bir tasarım kişilerin bilinçaltında yer etmektedir. Kartvizit ile marka imajı örtüşmektedir. Kartvizit başarılı olduğu zaman markanın kalitesi ve sizin iş başarınız hakkında fikir verir. Kişiler için bir güven sembolü olabilmektedir. Kartvizit üzerinde mutlaka bazı temel bilgilerin olması gerekir. Bu bilgilerin kartvizit üzerinde doğru konumlanmasına dikkat etmek gerekmektedir. İyi kartvizit nasıl hazırlanır diye araştırılmaktadır.
 
Hepimiz biliyoruz ki kartvizitler işletmeler içim hayati önem ifade ediyor. Kurumsal kimliğini yansıtan önemli bir pazarlama aracı olan kartvizitler işletmenizin imajını doğru bir şekilde yansıtmalıdır. İlgi çekici bir kartvizit tasarımı seçmek oldukça önemlidir. Bu yazımızda, kartvizit tasarımınız için ilham verici örnekler sunuyoruz. Size en uygun kartvizit tasarımını beğenip kartvizit fiyatları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Özel Kesim Kartvizit

Klasik kartvizit örnekleri artık çok fazla dikkat çekmemektedir. Tasarımı, şekli, kağıdı ile kartvizitlerin bir bütün olması gerekir. Farklı olması ama tuhaf olmaması önemli olmaktadır. Kartvizit tasarımı esnasında konusunda uzman bir grafiker ile çalışmak gerekmektedir. Bu şekilde daha etkileyici ve başarılı tasarımlar elde edilebilir. Kartvizit kişinin işiyle bağlantılı görünümlere sahip olabilir. Özel kesim kartvizit örnekleri incelenirken göze hitap etmesinden öte işinizle uyumlu olması gerekir. İşinizin ciddiyetine göre renk seçimi ve tasarım kurgusu yaratılmaktadır. Sade ve şık tasarımlar ise bazen ufak bir detayla fark yaratabilir. Bu detay kağıdı veya yazı karakteri olabilir. Kartvizitin kağıdı üzerinde yapacağınız bir şekil büyük bir etki bırakabilir.

Kartvizitte Olması Gereken Detaylar

İster kurumsal bir sistemin parçası olsun, isterse de bireysel çalışsın, her bireyin kartvizit ihtiyacı vardır. En iyi kartvizit tasarımları, taşımış olduğu detaylarla ilgi çeken bir ürün olarak karşımıza gelir. Özellikle çalıştığı iş kolunda pozisyonunu hatırlatmak isteyen kişiler, kartvizit kullanımı ile kendi iş alanında başarıya ulaşabilir. Kartvizit örnekleri için olmazsa olmaz detaylar bu ürünün kalitesini ve kullanım avantajını öne çıkarır. Çok uzun bir süre yeniliğinden bir şey kaybetmeyen tasarımlar, insanların bu ürünü çok daha uzun süre kullanmasına neden olur. Üzerinde yazan bilgilerin sağlam kalması ise ulaşım ve bağlantı gibi durumlarda önemli avantajlar sağlar.

Söz konusu kartvizit olunca bu ürünün kalitesini belirleyen malzeme seçimine dikkat etmek gerekir. Buna ek olarak kusursuz ve dikkat çekici tasarımlar bu ürünün kalitesine ve kullanım ömrüne önemli katkılar sağlayacaktır. Her kartvizitte olması gereken detay ve özellikler şu şekilde olmalıdır:

  • Kullanılan malzemeler kaliteli olmalıdır
  • Kartvizit fiyatları uygun olmalıdır
  • Tasarımı dikkat çekici ve kullanışlı olmalıdır
  • Görsel etki yaratması gerekir
  • Dokunsal etki özelliği olmalıdır
  • Bilgiler eksiksiz olarak işlenmiş olmalıdır
  • Firma logosu kullanılmalıdır
  • Unvan ve telefon bilgileri eksiksiz olmalıdır
  • Açık adres ve internet adresi verilmiş olmalıdır

Burada açık bir şekilde ortaya konan bilgiler, kartvizitin amacına uygun bir sonuç yaratmasına katkı sağlayacaktır. Kartvizitte kâğıt faktörü hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir. Kullanılan malzeme kalitesi kişilerin dokunsal olarak etkilenmesini ve görsel yansımayı etkiler. Kuşe kâğıt, Bristol kâğıt veya Tuval kâğıt kullanılabilir. Başarılı kartvizitin tasarımı nasıl yapılır sorusunun cevabı ise detaylara dikkat ederek olmaktadır. Kartvizitte isim ve firma ismi en önemli detaylardır. Kişiler kartviziti aldıkları zaman sol üst köşeye bakmaktadır. Firma ismi ve altına kendi isminizi yazmanız akılda kalıcılığı arttırmaktadır. Ayrıca günümüzde sosyal medya bağlantıları da önemli olmaktadır. Kartvizit üzerinde kurumsal firma renklerinizin de olması akılda kalıcılığı arttırmaktadır. Ufak detaylar bazen büyük sonuçlar yaratmaktadır. Bazı kartvizitlerin üzerinde kısa etkileyici bir slogan kullanılabilir. Tabi kartvizit üzerini bilgiye boğmamak gerekir. Çünkü kartvizit üzerinde göz dinlendirecek kadar yeterli boş kısım olmalıdır.

Kartvizit nasıl yapılır sorusuna cevap olarak işlevsel ve kaliteli cevabını vermek yeterli olacaktır. Özenle seçilen malzemeler ve tasarım konusunda yaratıcı yaklaşımlar bu ürünlerin tam olarak amacına uygun sonuç vermesini sağlar. Kullanımı avantaj sağlayan kartvizitin faydalarını şu şekilde açıklamak mümkündür:

  • Bireysel prestij sağlar
  • Reklam ve tanıtım görevi üstlenir
  • İş hacmini ve ticareti artırır
  • Yardım ve desteğe ulaşmada avantaj yaratır.

Kartvizitler satışa etkisi ve imajı düşünüldüğünde maliyeti düşük olan tasarımlardır.  İyi kartvizit nasıl hazırlanır kısmına dikkat etmek gerekir. Kartvizit maliyeti için standart bir fiyat söylemek mümkün olmamaktadır. Çünkü farklı faktörler fiyatı etkilemektedir. Kâğıt kalitesi, tasarım gibi faktörlere göre fiyatlar değişmektedir. Ayrıca basım adedi de kartvizit fiyatlarını etkileyen bir faktördür. Basım sayısı arttıkça birim başına maliyet de düşmektedir. Yeni bir tasarım yaratmanın da bir maliyeti olacaktır.

Kartvizit ölçüleri bu konuda müşteriler için geniş bir tercih hakkı sağlar. Genel olarak cüzdanda kolayca taşınan tasarım ve ölçüler öne çıkar. Böylece insanlar bu faydalı unsuru kolayca yanında taşır. Kartvizitleri taşımak ve bulundurmak her an ortaya çıkan ihtiyaç için önemli avantaj sağlar. Yardım ve hizmet konusunda kartvizitlerin sağladığı avantajlar bireylerin bu kartlardan istifade etmesine destek verir. Gerek şekil gerekse de ilgi çekici renkler tasarımda fark yaratan çalışmalar olarak kendini gösterir. İlgi çekici ve şık olarak tasarlanan her bir kartvizit, son dönemin malzeme ve basım teknolojisi ile gelişimini göstermiştir. Üretimde kalite hedefleri olan firmamız bu kategoride çok geniş ve yaratıcı bir ürün yelpazesi ile karşınıza gelmiştir. Ekonomik standart kartvizit bütçeye uygun çözümler üretirken bu konuda daha iddialı olanlar için şeffaf kartvizit modelleri tarafımızdan tavsiye edilir. Kullanım ömrü oldukça uzun olan bu ürün modellerimiz kartvizit kullanımını uzun dönemler bir avantaja çevirir. Estetik ve kaliteli kartvizitler için zengin seçeneklere ve kaliteli ürün örneklerine bakmanızı tavsiye ederiz.

 



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Rgb Nedir? Rgb Ne İçin Kullanılır?

  Rgb, insanların merak ettiği konulardan bir tanesidir. Elektronik cihazlarda ışık ile renk yaratma işle...

Postmodernizmin Sanatta Etkileri

Postmodernizm nedir diye sorulacak olursa kelime anlamı bakımından modernizm sonrası olarak da ifade edebileceğimiz...

En Çok Kullanılan Baskı Teknikleri Nelerdir?

Baskı film, kalıp gibi şeyler kullanarak görselin ya da yazının kağıt ya da başka malzemelerin üzerine yapı...

Ofiste veya Şubenizde Olması Gerekenler Basılı Ürünler Nelerdir?

Ofisler ve şubelerde kullanılan baskılı matbaa ürünleri iş hayatını kolaylaştıran önemli unsurlar aras...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp