Kartvizit Ölçüleri Nelerdir? Ölçüleri Tabloda İncele!



Hangi alanda hizmet veriyor olursanız olun kartvizitler, o alanda kendinizi en iyi şekilde temsil edebileceğiniz ve tanıtabileceğiniz yöntemlerden biridir. Kartvizit kullanmanın önemi son derece fazladır. Kartvizit kullanarak işletmenizin ya da freelance olarak çalışan biri iseniz kendinizin tanıtımını kolay bir biçimde yapabilirsiniz.

Aynı zamanda kartvizit kullandığınız sürece karşınızdaki kişi üzerinde daha iyi bir izlenim bırakırsınız. Sizi tanıtan en önemli metotlardan birisi olan kartvizitin tasarımı da son derece önemli bir detaydır. Kartvizit hazırlatırken dikkat etmeniz ve önem vermeniz gereken bazı önemli ayrıntılar vardır. Kart sahibinin bilgileri, kartın ölçüleri, mesleği, unvanı, yazı fontu ve kart düzeni gibi işlemler iyi bir kartvizite sahip olmanızı sağlar.

Kartvizit, faaliyet gösterdiğiniz alan içerisinde profesyonel görünmenize yardımcı olacak bir yöntemdir. Kartvizit kullanmayan bir iş adamı neredeyse yoktur denilebilir. Kartvizit kullanımı bir manada firmanıza ve kendinize ne denli değer verdiğinizi gösterir. Karşınızdaki kişi kartınızı istediği zaman negatif bir cevap vermeniz de pek hoş olmaz.

Bundan dolayı eğer kartınız yoksa bir an evvel etkili bir kartvizit edinmeniz önemlidir. Özellikle de freelance bir çalışansanız bir kartınızın olması son derece önem arz eder. Hizmet sunduğunuz müşteri için bitirmiş olduğunuz işin ardından müşteriniz yeniden sizlere dönmek istediği zaman iletişim bilgilerinizi kolaylıkla kartvizitten bulabilecektir.

 

Kartvizit Tasarım Ölçüleri Tablosu

Kartvizit Türü Kartvizit Fiyatı
Ekonomik Standart Kartvizit 8.4x5.2 cm
Laklı Kartvizit 8.4x5.2 cm
Özel Kesimli Kartvizit 8.4x5.2 cm
Tuale Fantazi Kartvizit 8.4x5.2 cm
Sıvamalı Kartvizit 8.4x5.2 cm
Şeffaf Kartvizit 8.4x5.2 cm
Plastik Kartvizit 8.4x5.2 cm
Acil Kartvizit 8.4x5.2 cm
Katlamalı Kartvizit 8.4x10.4 cm
Varak Yaldızlı Kartvizit 8.4x5.2 cm

Kartvizit yaptırmaya karar verdiniz ve bir kartvizit tasarlatmak istiyorsunuz. Bunun için en önemli unsur kartvizitinizin akılda kalıcı olmasıdır. İlgi çeken ve akılda iz bırakan bir kart tasarımı müşterilerinizin dikkatini çeker ve sizler bir adım önde tutar. Örneğin bir moda tasarımcısı iseniz ilginç ve farklı bir kartvizit ile tüm dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Aynı zamanda standart kartvizitleri bir kenara bırakıp, farklı kartvizitler kullanmaya başlayabilirsiniz. Herkes tarafından bilinen klasik ebatlardaki kartvizitlerin yerine, son moda olan farklı boyutlardaki kartvizitleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Son dönemlerde trend olan pek çok kartvizit boyutları vardır. Mini kartlar, slim olarak da bilinen ince kartlar ya da kare kartlar gibi farklı fikirleri de sizler için sunuyoruz.

Klasik Kartvizit Boyutları Kullanılarak Hazırlanan Tasarımlar

Farklı ebatlarda kartvizit boyutları kullanmalısınız denildiği zaman akla gelen ilk şeylerden biri, “Hangi ebatları kullanmalıyım?” ya da “Farklı ebattaki kartvizitler benim için uygun mudur?” soruları olabilir. Eğer bu tarz soruları sorabileceğiniz bir hizmet veriyor ya da işte çalışıyorsanız o halde farklı kartvizit boyutları belki de sizler için pek de uygun olmaz.

Eğer finans ya da hukuk gibi bir sektörde çalışıyorsanız, klasik ölçülerdeki bir kartviziti tercih edebilirsiniz. Müşterilerinizin ya da danışanlarınızın dikkatini ise yaptıracağınız iyi bir tasarım ile çekmeyi başarabilirsiniz. Öte yandan fotoğrafçılık, grafik tasarım ya da moda tasarımı gibi daha yaratıcı alanlarda çalışıyorsanız da farklı kartvizit seçenekleri tam da size göredir!

Bu alanlarda kurallara göre oynamak zorunda da değilsiniz. Kartvizit tercihinde herkesin yaptığına ve standart olana uymak şart değildir. Eğer kartlarla imajınızı ve kendinizi ifade etmek istiyorsanız, farklı ölçüler kullanmak da bu hedefe uyuyorsa, o halede farklı kartvizit boyutları kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Kartvizit boyutları için klasik olan ebat 55 mm*85 mm’dir. Kartvizit ebatları içerisinden en çok baskısı yapılan da bu ebatta olanlardır. Klasik kartvizit boyutu tercih ettiğiniz zaman muhakkak yatay bir tasarım kullanmanız gerekir. Tasarımda dikey bir kart tercih ederseniz, aynı şekilde standartlardan farklılaşmış olursunuz. Klasik ebatlarda bir kartvizit tercih etmek istiyor ve aynı zamanda da modern, hareketli bir tasarım olmasını da istiyorsanız, seçeceğiniz tasarım minimalist olmalı, ancak desenleri ve çizgileri de standarttan uzak olmalıdır.

İnce Kartvizit Boyutları Kullanılarak Hazırlanan Tasarımlar

İnce kartvizit ebatları ise 35 mm*85 mm ya da 25 mm*85 mm ebatlarında olur. İnce kartvizitler daha minimalist ve farklı bir görünüme sahip kartlardır. Standart kartvizit ebatlarına nazaran daha tatlı bir görünüme sahiptir. Aynı zamanda eğer minimalist bir stil oluşturmayı tercih ediyorsanız, minimalist desenler ile yapmış olduğunuz bir tasarıma ince kartvizitlerden başka bir model uyum göstermez. Monokrom renkler ile hazırlanmış bir tasarım ince kartvizit ile bir araya getirilince ortaya modern çizgilere sahip bir tasarım çıkar.

Daha renkli bir tasarım istiyorsanız kartvizitin bir kısmını yalın bir kısmını da renkli yapmanızda yarar vardır. Zaten alan olarak oldukça dar bir yeri olan bu kartların her alanını desenler ve görselleri ile doldurursanız, son derece karmaşık ve göz yoran bir tasarım oluşturursunuz. Bundan dolayı tasarımların yalın olması daha iyi olur. İlla da desenli ve renkli bir tasarım istiyorsanız da bunu arka kısımda kullanmanız çok daha uygun olur.

Hem yalın hem de farklı olan bir kart tasarımı istiyorsanız da markanıza uygun bir desen belirlemeniz gerekir. Seçtiğiniz desenin renkleri de firmanızın imajına uyumlu olması gerekir. Seçmiş olduğunuz deseni kartın arka kısmında büyük bir şekilde kullanabilir ve ön kısmında desenin küçük bir görselini ve şahsi bilgilerinizi ekleyebilirsiniz. Böylelikle modern ve daha farklı bir kartvizite sahip olursunuz.

Kare Kartvizit Boyutları Kullanılarak Hazırlanan Tasarımlar

Kare kartvizitler, son dönemin en çok tercih edilen kartvizit örneklerinden biridir. Sektörde popüler olmaya başlanan ve özellikle farklı meslek dallarında çok sevilen ve tercih edilen bir çeşit olmuştur. Kare kartvizitlerin ölçüleri de çoğunlukla 50 mm*50 mm ya da 65 mm*65 mm olarak basılır. Kenarları keskin ya da yuvarlak olan türleri de vardır.

Tüm kartvizit çeşitleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizler için en uygun kartvizit fiyatları ile hizmet veriyoruz. Bütün ihtiyaçlarınız için web sayfamızı inceleyebilir, tasarımlarımıza göz atabilirsiniz.



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Broşür Kullanıcı Deneyimi Hakkında Bilgi

Deneyimi, bir kişinin bir sistem, ürün ya da servisi kullandığı esnada hissetmiş olduğu davranış ve duygula...

Ofiste veya Şubenizde Olması Gerekenler Basılı Ürünler Nelerdir?

Ofisler ve şubelerde kullanılan baskılı matbaa ürünleri iş hayatını kolaylaştıran önemli unsurlar aras...

Kağıt Ölçüleri Nelerdir?

Tasarım çalışmalarının her birinde kâğıt ölçüleri değişiklik göstermektedir. Ta...

Mouse Pad Baskısı Ve Reklama Faydası Nedir?

Mouse pad bilgisayarları kullanırken daha kolay kullanmamızı sağlayan bir araçtır. Özellikle bilgisayar k...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp