Çift Taraflı Kartvizit Faydaları



Kartvizitler hem bireysel hem de kurumsal kimlik haline gelmiştir. Ticareti destekleyen ve iş hacminde artış sağlayan kartvizitler, tamamen doğru ve güncelliği kaybolmayan bilgiler içerir. Bu bilgiler kartviziti taşıyan kişilere her zaman doğru iletişim imkânı sağlar. Hizmetlerden ve fırsatlardan zamanında yararlanmak adına doğru kartvizit örnekleri taşımak pek çok yönden önemli avantajlar kazandırır. Kişilerin, kurumların veya girişimcilerin kullandığı kartvizitler çok kullanışlı ve ekonomik ürünlerdir. Tanıtım ve reklam konusunda bu ürünün faydalarından söz etmek mümkün olur. Boyutu küçük olmasına rağmen çok önemli bilgiler içeren bu baskı ürünü bir çeşit kimlik olarak kendini gösterir. Bu nedenle kartvizit özellikle kurumsal firmaların olmazsa olmaz tanıtım ve reklam aracı olarak da görülür.

Kartvizit çeşitleri içinde iki yönlü kullanıma olanak sağlayan model çok fazla bilgiyi bünyesinde barındırır. Kullanışlı ve faydalı olan bu modelin üretimi için çok farklı tasarımları öne çıkarmak mümkündür. Devamlı ve anında iletişimi destekleyen bu ürünlerde her bilginin kartın iki tarafında kendine yer bulması daha kolay olur.

Tek Katlamalı Arka Tek Renk Baskılı 8,3 x 5,1 cm - 280 Gr Amerikan Bristol

 

Çift Taraflı Kartvizitin Önemi

Kartvizit modelleri en önemli özelliği, iletişimi sürdürebilir ve çok hızlı kılmasıdır. Üzerinde bulunan bilgilerin doğru ve güncel olması, ihtiyaç duyulan iş bağlantısının uygun ve hızlı yapılmasına destek verir. Herhangi bir alışveriş sırasında tanışılan kişiler ile kartvizit alışverişi yapılması karşı taraf üzerinde bir iz bırakır. Özellikle iş ilişkisi için önemli olduğu kadar tüketici veya hedef kitle ile olan iletişim için çok önemlidir. Her iki tarafın birbirinin reklamını ve tanıtımını yapması söz konusu olur.

Çift taraflı kartvizit çeşitleri oldukça kullanışlıdır ve daha fazla bilgiye yer sağlar. Bilgi ve diğer unsurları çok fazla sıkıştırmak bazen sorun yaratabilir. Bilgilerin, grafiklerin ve diğer kart yüzündeki şekillerin sıkıştırılmadan kullanılması çok önemlidir. İtibarı artıran ve iş hacmini yüksek tutan kartvizitler şekil ve görüntü olarak da çok etkileyici bir yapıya sahip olmuştur. Görüntü ve intiba çok önemli olmakla birlikte kullanım fonksiyonelliği de unutulmamalıdır. Bu şekilde çift taraflı kartvizit modelleri üretim ve kullanım avantajına uygun bir sonuç verecektir.


Kartvizit Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kartvizitler özellikle iş hayatında çok sık kullanılan ürünlerdir. Çok kullanışlı ve gerekli olması sebebiyle kartvizitin tasarlanması da büyük önem arz eder. İlk olarak üzerinde yer alacak bilgilerin ve bu bilgilerin büyüklüğü ve detaylarına karar verilmelidir. Tasarım uzmanlarının yapacağı çalışmalar bu konuda bir şablon oluşturacak ve ortaya çok kullanışlı bir ürün çıkacaktır. İki taraflı modellerin dahi yetişmediği durumlarda katlamalı kartvizit ile daha fazla baskı alanına sahip olmak mümkün olur.

Kartvizitin modeli, rengi ve kesimi de dikkat edilmesi gereken noktalardan birisidir. Tasarım yapılırken kartın şekli ve boyutu hakkında da önemli değerlendirmeler yapılır. Gerek fiziksel gerekse de baskı üzerinde yapılan değerlendirmeler sayesinde çift taraflı ve katlamalı özellikli kartvizitler üzerinde uygun çalışma yapılır.

Kartvizit tasarımında tek yönlü mü, yoksa çift yönlü kartvizit mi olacağı belirlenmeli ve mutlaka selefon kaplama yapılmalıdır. Selefon kaplama özelliği kartvizit basımında oldukça önemlidir. Dayanıklılığı artıran ve kaliteyi uzun süre koruyan ürün sayesinde kartvizit ömrünü çok uzun tutmak mümkün olur. Selefon kaplama çift yönlü kartvizit baskı çeşitleri daha kaliteli ve daha uzun ömürlü olarak baskı kalitesinin gelişimine katkı sağlamıştır.


Çift Yönlü Kartvizitin Faydaları Nelerdir?

Çift yönlü kartvizitler günümüzde birçok firmaların talep ettikleri ürünler arasında yer almaktadır. Çift taraflı kartvizitler, hazırlanan kartvizitlerin her iki tarafında da firma bilgilerin yer alması ile oluşturulur. Bu nedenle çift yönlü kartvizitlerin faydaları standart kartvizitlere göre daha fazladır. Kartvizit kullanımı çok mantıklı bir tercihtir ve kullanan kişilere çok önemli katkısı vardır. Boyut olarak çok fazla büyük olmadığı için bazen bu ürünleri iki taraflı olarak değerlendirmek gerekir. Logo, grafik ve resim gibi unsurlara ek olarak çok çeşitli iletişim kanalları için doğru adres paylaşımı büyük önem taşır. Her iki yönü de işlevsel olarak hazırlanan bir kartvizit, kullanıcı ve müşteri kitlesine çok önemli avantajlar sağlar. Bu katkıları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tüm bilgiler eksiksiz olarak kartvizitin iki tarafında bulunur
  • İletişim bilgisi konusunda tüm kanallara yer vardır
  • Şekil ve tasarım konusunda tercihleri çoğaltmak mümkündür
  • İçerdiği bilgiler nedeniyle kullanıcılara avantaj sağlar
  • Daha görünür olup tanıtım ve reklam kapasitesini artırır
  • Karta basılması gereken bilgisi fazla olan birey ve kurumlara geniş yüzey avantajı sağlar

Kartvizitlerin hazırlanmasında ve verimli şekilde kullanılmasında firmaların tüm bilgilerinin yer alması oldukça önem arz eder. Çift taraflı kartvizit modelleri olarak bilinen ürünlerde her iki yüzeyde kullanılması gereken iletişim ve diğer bilgilerin tümüne yer verilmesini sağlanacaktır. Firmalar için çoğu zaman daha geniş bir kullanımdan söz etmek gerekir. Yazılan firma bilgilerinin daha belirgin ve daha büyük harflerle basılması firmalar açısından daha önemli olmaktadır. Bu nedenle birçok firmanın çift taraflı kartvizit kullandığı görülmektedir. Her iki yüzün kullanılması halinde tüm kurumsal bilgilerin kartta yer alması oldukça kolay olacaktır. Çift taraflı kartvizitler daha çok kurumsal yapılarda kullanılır. Bireysel kartvizit tercihinde tek yüz yeterli olabilir. Kurumsal yapı içinde olan ve bireysel kimliğini öne çıkaran yöneticiler için CEO kartvizit örnekleri önemli bir seçme şansı verir.

Çift Taraflı Kartvizit Fiyatları

Parlak selefonlu çift yönlü kartvizit belirlenirken harcanan emeğe dikkat çekmek gerekir. Malzeme aynı olsa da tasarım ve üretim konusunda iki katı emekten söz etmek mümkün olacaktır. Tek yüze tüm bilgiler sıkıştırılmak zorunda değildir. Her iki tarafın da kullanılıyor olması daha özgün tasarımların ortaya çıkmasına destek sağlar. Hammadde maliyetinde artış kısıtlı olsa da tasarım, baskı ve üretim sürecinde iki kat performans göstermek gerekli olur.

Kartvizit maliyetlerini uygun noktada tutmak adına rekabetçi bir piyasa ve hizmet yarışından söz edebiliriz. Özellikle ürün kataloğu şeklinde kendini gösteren sayfalarda çok çeşitli ve ekonomik alternatifler bu rekabetin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Katlamalı modeller ve her iki tarafı da kullanılan modeller sayesinde daha fazla bilginin bu kaliteli unsur üzerinde yer alması söz konusu olmuştur.

Çift Taraflı Kartvizit Modelleri ve Çeşitleri

Katlamalı ve çift taraflı kartvizit çeşitleri özellikle iş alternatifi fazla olan firmalar için bir avantaj sağlamıştır. Bu avantaja ek olarak iletişim kanalları fazla olan girişimciler için bu ürün modelleri önemli fırsat yaratır. Logo ve objeleri sıkıştırmadan daha bol alternatifi olan bir tasarım yaratmak söz konusu olur. Kartvizit üretiminde yaşanan olumlu gelişmelerde malzeme ve baskı kalitesindeki artış önemli bir etken olmuştur.

Daha fazla yüzey alanına sahip olan kart üzerinde tasarım geliştirme çalışmaları çok çeşitli olarak kendini gösterir. Bu sayede çok daha geniş bir sektörel alanda istekleri karşılayan tasarımların ortaya çıkması söz konusu olur. Estetik tasarıma önem veren müşteriler ve baskı sektörü için geniş yüzeyli çift taraflı tercihler daha avantajlı bir sonuç yaratmıştır.



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Matbaa Baskıları Ve Basılı Reklamların Avantajları

Birçok organizasyonlarda matbaacılık ve yayıncılık sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle görsellerin,...

Pandemi Sonrasında Hayat

Koronavirüs salgını ilk olarak Çin ülkesinde görülerek tüm dünyayı etkisi altına...

Hayatta Motivasyon

Hayatta motivasyonumuzu sağlamak için bazen bazı önerilere ihtiyaç duyabiliriz. Bu motivasyon ar...

Covid-19'un Matbaa Sektörüne Etkileri

COVİD-19 VE YENİ NORMALLER 2020’de günlük olarak kullandığımız kelimelere yeni bir kelime eklendi...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp