Bloknotların kullanım amaçları ve Bloknot Çeşitleri



Bloknotlar pek çok iş yerlerinde ve ofis alanlarında çalışanların not almalarını sağlayan küçük defterlerdir. Kurumsal firmaların promosyon olarak ortaklarına ve müşterilerine dağıttıkları bloknotlar firmalar açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bloknotların önemi her kurumsal firma açısından bilinmektedir.

Bloknot Çeşitleri

Bloknot baskısı arasında pek çok çeşit ile karşılaşmak mümkündür. Genellikle standart ebat olarak üretilen bloknot basımı farklı çeşitlerle de üretilmektedir. Bunlar spiralli bloknotlar, tutkallı bloknot, küp bloknotları, kapalı bloknot ve üstten perforaj bloknot gibi farklı alternatifler bulunmaktadır. 

Bloknotlar üzerinde firmaların sloganları ve resimlerine yer verilebilir. Bloknot baskı sırasında dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunmaktadır. Özellikle bloknot tasarımlarında yazı yazma kolaylığı sağlayacak şekilde yapılmasıdır. Müşterilerin kendi istedikleri ebatlara uygun olarak tasarlanabilir iken genellikle 14 cm-10,5 cm, 14 cm-21 cm ve 21 cm-29,7 cm boyutlarında olmaktadır. 


 

Küp Bloknotlar

Küp bloknot ürünleri kare şeklinde üretilmektedir. 1. hamur kağıda ofset baskılı olarak üretilen küp bloknotlarda üstten elastiki tutkal kullanılmaktadır. Bu sayede bu bloknotların bir arada durması sağlanmaktadır. Ayrıca üzerine firmaların logosu veya telefon numarası da yazılarak müşterilerin hatırlatılması sağlanabilir.

Spiralli Bloknot Baskısı

Bloknot çeşitleri arasında sık tercih edilen bloknot çeşitlerinden birisi de spiralli bloknot ürünleridir. Üst ve Arka kapak karton ve firma tanıtımı baskılı olarak tasarlanır. Tasarımı ve baskısı ise spiral yöntemi ile uygulanır. Görünümü defterlere benzer. Defter şeklinde ciltleme yapıldıktan sonra baskı işlemi tamamlanır. 

Bloknot Baskısı Nasıl Yapılır?

Bloknotlar günlük hayatta çok sık kullanılan ve pek çok işi oldukça kolaylaştıran ürünlerdir. Üzerine not alındığı gibi firma logosu da kullanılarak reklam amaçlı kullanılabilir. Bloknotlar müşterilerin istedikleri ebatlara göre tasarlanabilir. 

Bloknotların baskı aşamasında bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Burada dikkat edilecek en önemli nokta bloknotun hangi sektörde kullanılacağıdır. Genellikle kare baskı olarak tercih edilir. Ofis ortamlarında kullanılacak ise sayfaları yatay çizgili veya boş olacak şekilde tasarlanması gerekir. 

Günlük hayatta bloknotların kullanım amacı oldukça fazladır. Ayrıca gündelik yaşamda not almak için de kullanılan bloknotlar firmaların ürün ve hizmetlerini tanıtmak amaçlı da kullanılır. 



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Bardak Altlığı Deyip Geçmeyin

Soğuk veya sıcak içecek dolu fincanınızı/bardağınızı sehpaya veya masaya koyup, kaldırdığınızda gördü...

Baskı Ürünleriyle Reklam Yapmak Ne Kadar Fayda Sağlar?

  Baskı ürünleri, sektördeki birçok firmanın başvurduğu yollardan biri olmuştur. Ba...

Kartvizit Baskı Alanında 2023 Yılında Trend Olacak Fikirler

Kartvizit baskı işlemleri iş dünyasında daha profesyonel bir duruş yakalamak için pek çok iş sahib...

Masa Bayrakları ve Promosyon Dönemi

Ülkemizde birçok kurum ve kuruluşların masalarında, raflarında görebileceğimiz masa bayrakları mil...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp