Bardak Altlığı Baskı Teknikleri Nelerdir?



Bardak altlıkları, bardaktan kaynaklanan sıcak ve soğuk içeceklerin yüzeyle temasını engelleyerek deformasyonu engelleyen üründür. Masanın üzerinde sabit bir şekilde durduğundan dolayı kuvvetli bir promosyon aracıdır. Sürekli göz önünde olduğundan firmaların akılda kalıcılığını artırır. Aynı zamanda dekoratif amaçla da kullanılmaktadır. Firmanızın uygun fiyatlı reklamını yapmak isterseniz güzel bir seçenek olabilir. Bardak altlıkları kullanıldığı malzeme ile farklılaşır.

Karton bardak altlıklarının basımı yapılırken hem ön yüzüne hem de arka yüzüne ofset baskı tekniği kullanılır. Dayanıklılığını artırmak için ofset baskı yapıldıktan sonra araya karton şıkışırılır. PVC yapıda olan bardak altlıklarının arka yüzüne ise kauçuk malzeme kaplanır. PVC ile kaplanan bardak altlıklarının ömrü daha uzundur. Kalitesi daha yüksektir. Bardak altlıklarında kullanılan en etkili malzeme ise Nova isimli malzemedir. Nova camda en çok tutunabilen malzemedir. Böylelikle masa üzerinde bardağın kaymasını önler. Yaklaşık 3 mm kalınlığında kullanılarak, bardak altlığının tutunmasını arttırır. Nova taban aynı zamanda mouse padlerde kullanılan bir malzemedir. Rengi siyah ve desenleri vardır. 

Bardak Altlığı Basılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bardak altlığı tasarımı yaparken üzerinde şirketinizin logosuna, adres bilgilerine ve iletişim bilgilerine yer verebilirsiniz. Eğer tasarladığınız bardak altıklarınıza biraz yaratıcılık katarsanız müşterilerinizin ilgisini daha fazla çekerek evlerinde kullanım alanı açmalarına olanak sağlarsınız. Bardak altlığı basarken kare ya da yuvarlak formları tercih edebilirsiniz. Bardak altlıklarında kalite önemlidir. Suyla ve ısıyla sürekli temas halinde olduğundan deforme olma olasılığı yüksektir. 

Bardak altlığı üretimi hedeflenen boyutlara göre tabakalara ayırma ile başlar. Belirlenen boyutlarda ayrılan parçalar, baskı makinesinde belirli aralıklarla dizilir ve baskı işlemi başlar. Bu aşamada dikkat edilecek nokta kullanılan renkler ve taşma payıdır. Basım aşamasında boyutların korunması önemlidir. Renk konusunda belirli bir sınır yoktur. Dilediğiniz renkleri bardak altlıklarında kullanabilirsiniz. Fakat renk konusunda en önemli kriter kurumsal renklerinizi kullanmak olabilir. Bardak altlığı basımı tercih edilen ebat genellikle 9x9 cm’dir.

Bardak Altlığı Çeşitleri Nelerdir?

  • Mantar Bardak Altlığı: Arka yüzeyinde kullanılan bardak altlıklarında 250 gram amerikan bristol kağıt kullanılır. Bu kağıda 4 renk CMYK baskı yapılır. Üst zeminde kullanılan kaplama ise selefon kaplamadır. Dikkat çekici bir tasarım müşterilerinizin ilgisini çeker ve akılda kalıcılığınızı artırır. Tasarımlarınızı çalışırken renklerde CMYK çizgisinde çalışırsanız baskı sonrası tasarımında sürprizle karşılaşmazsınız. Bununla birlikte doğru ve baskıya uygun ölçüler seçmeye dikkat edin. 
  • PVC Bardak Altlığı: PVC bardak altlıklarının ömrü karton bardak altlıklarına göre daha uzundur bu nedenle en çok tercih edilen bardak altlığı seçeneklerinden biridir. Bardak altlıkları işletmenize pazarlama açısından çok fazla değer katabilir. PVC bardak altlıkları fiyat performans açısından en güçlü promosyon ürünlerinden biridir. Taşınabilir olduğu için birden fazla kişiye ulaşarak güçlü bir tanıtım ayağıdır. PVC Bardak altlığı basarken tasarımınızın hedef kitlenizin ilgisini çekeceğinden emin olmalısınız.
  • Karton Bardak Altlığı: Karton bardak altlığı kalite açısından diğerlerine göre daha zayıftır. Suyla ve ısıyla temas ettiği an dağılma riski yüksektir. Genellikle iki yüze de baskı yapılır, istenilen ebatlarda kesilir ve hazır hale getirilir.
  • Frekanslı Bardak Altlığı: Frekanslı bardak altlıkları en dayanıklı bardak altlığı çeşididir. Bu bardak altlığını diğerlerinden ayıran en önemli özellik kenarlarının press yöntemi ile kapanmasıdır. Bu yöntem sayesinde bardak altlığında açılma meydana gelmez, uzun süre bozulmadan kullanılabilir.Hemen bizimle iletişime geçin. Müşterilerinize firmanızı ya da markanızı en güzel ve en doğru şekilde tanıtacak kaliteli bardak altlıklarını beraber tasarlayalım. Ayrıca ek olarak tercih edilen bir diğer baskı ürünü cepli dosya baskı ve cepli dosya baskı fiyatları ile sunumlarınızda daha tasarımsal dokunuşlar ortaya çıkarın. 


 



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Cepli Dosya Baskı Sistemi Neden Tercih Edilmelidir?

Cepli dosya baskısı matbaa dünyasında ilgi gören kırtasiye ürünleri arasındadır. İçerisine...

Acil Basılan Matbaa Ürünleri Nelerdir

  Ülkemizde matbaa çalışmaları kesintisiz şekilde yapılmaktadır. Birçok matbaa ür...

Cepli Dosya Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir?

Sunum dosyaları diğer adıyla cepli dosyalar iş hayatında sıklıkla karşınıza çıkan materyallerden biridir. Şirk...

Geri Dönüşüm ve Kağıt Atık Nedir?

Atık, günlük yaşantımızda sosyal ve ekonomik olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin sonunda kullan...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp