Antetli Kağıt Nedir? Antetli Kağıdın Kullanım Amaçları



Antetli kağıt bir kağıt çeşididir. Günümüzde özellikle iş dünyasında antetli kağıt kullanımı oldukça fazladır. Antetli kağıt adını ilk kez duyanlar antetli kağıt nerede kullanılır şeklinde araştırma yapmaktadırlar. Antetli kağıt özellikle şirketlerin kurumsal olduğunu gösteren ve çok amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Antetli kağıtların kullanımı her yıl bir önceki yıla göre daha da fazla artmaktadır. 

Antetli Kağıt Nedir?

Fransızca'dan gelen bir kelime olan antet kağıt ve zarf üzerine basılmış olan adres demektir. Bundan dolayı antetli kağıtlar için adres belirten kağıt üzerinde yer alan bir parça olarak nitelendirebiliriz. Antetli kağıt baskısı özellikle ofisler de çok fazla kullanılmaktadır. Antetli kağıt üzerinde şirketin logosu ve firma bilgileri yer almaktadır. Kağıdın hem ön yüzünde hem de arka tarafında baskılı bir şekilde bulunur. Bundan dolayı da antetli kağıt basım şekli arkalı ve önlü olabilmektedir.

Antetli Kağıt Nerelerde Kullanılmaktadır?

Antetli kağıt genellikle ofislerde kullanılmaktadır. Ayrıca büyük kurumsal şirketler için de antetli kağıt kullanılmaktadır. Antetli kağıt baskı için birçok farklı kağıt türü tercih edilmektedir. Kağıt ağırlıkları 80 veya 90 gram aralığında değişebilmektedir. Firma için yazışmalarda da yine aynı şekilde antetli kağıt kullanılmaktadır. Antetli kağıt kullanımı son derecede önemlidir. Bir şirketin kurumsal bir iş yaptığını göstermektedir. Antetli kağıt basımı bunun için de önem teşkil eder.

Antetli Kağıt Kullanımının Önemi Nedir?

Antetli kağıtlar firmanın reklamını da yapmaktadır. Özelilkle yazışma esnalarında antetli kağıtlar fazlaca dolaşmakta ve bundan dolayı şirketin logosu ve adres bilgileri gözükmektedir. Bunun için antetli kağıt kullanımı şirketler arasında önem teşkil eder. Antetli kağıt kullanım amaçları için sayılabilecek bir diğer sebep ise kurumsallığın göstergesidir. Hemen hemen her şirket antetli kağıt kullanarak firmalarının reklamlarını ve kurumsallığını gösterir. Ayrıca büyük şirketlerin çoğunda antetli kağıt kullanımı yaygındır. 

Eğer bir ofisiniz veya şirketiniz varsa mutlaka antetli kağıt kullanımına özen göstermelisiniz. Bu kağıtlar ayrıca firmanın kurumsallığını gösterdiği gibi firmanın saygınlığını da yapılan iş için fazla emek harcandığını da göstermektedir. Özel ve resmi yazışmalarda şirketin bir kimliği olarak da görev yapar. 
 



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Amerikan Servis Modelleri Nelerdir?

Amerikan servis yemek servislerinde kullanılan bir tür koruyucu olarak bilinir. Yemek tabaklarının altına koyula...

Kitap Ayracı Deyip, Geçmeyin

Kitap Ayracı Nedir?   Kitap aldığınızda, içinden çıkan renkli ok şekilli ve cetvel nitelik...

Neden Organize Matbaa

Matbaa sektörü günden güne büyüyen alanlardan biridir. Hizmet alanları genişleyen matba...

Kartvizitte QR Kod Dönemi Başladı

QR kodun gelişen teknoloji ile birlikte yaşamımıza hızlı bir şekilde girdiği günümüzde, kartvizitlerde...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp